Dat kan ik u verzekeren: Als je iemand die nog nooit een heteluchtballonvaart heeft meegemaakt, een cadeaubon geeft voor een heteluchtballonvaart, dan zal hij opgewonden, opgewonden en misschien een beetje angstig zijn – alleen maar omdat het nieuw en onbekend is. Zo is het met de meeste avontuurlijke ervaringscadeaus.

Hoe weet ik dit? Persoonlijk. . . Ervaring.

Dus, hoe koop je iemand een cadeaubon voor een vlucht in een heteluchtballon? En wie zou een goede kandidaat zijn voor zo’n buitengewoon “experience gift”?

Wat betreft de tweede vraag – wie – de meeste operators zullen u vertellen dat “leeftijd echt geen probleem is”. Ik heb gezien of gehoord over mensen die heteluchtballonvaarten maken tot in de zeventig. (Ongetwijfeld zijn er een paar mensen die nog ouder zijn en die in een ballon zijn opgeklommen.) Natuurlijk, zoals in het geval van iets “opwindends” zou het verstandig zijn om het avontuur te beginnen met een gezond hart en de afwezigheid van angst die medicatie nodig heeft om onder controle te houden.

Wat zouden de voor de hand liggende kwesties zijn bij de keuze om zo’n cadeau te geven? Wel, het hebben van hoogtevrees zou waarschijnlijk een probleem zijn. Houd in gedachten dat je niet “in een capsule” zit. Je staat (of zit als het nodig is, voor een tijdje, in een mandje – wat eigenlijk een groot deel van de sensatie is. Je hoeft niet uit een klein raam te kijken. Je ziet de hele wereld. Omdat er geen ramen zijn, voel je ook de wind op je gezicht (hoewel de wind meestal minimaal is op de gekozen vluchtdagen). Je kunt de wereld ruiken, zien en horen – van enkele duizenden meters hoogte – en naar beneden en opzij kijken. (Niets zo grappig als de blik op het gezicht van een vogel als je door “in hun wereld” zweeft. ;p)

Doet de gezondheid van een persoon er toe? Natuurlijk, in alles wat we doen. Dus, als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw beoogde begunstigde, moet u zeker uw due diligence doen door hun echtgenoot of familieleden en de operator van de luchtballonvaart te vragen. (Als u een dokter moet vragen, is de kans groot dat u aan een ander cadeau moet denken… tenzij iedereen echt vastbesloten is om het cadeau van de vlucht te geven. Er zijn redenen om uitzonderingen te maken).

Op basis van mijn ervaring kan je overgewicht hebben en uit vorm zijn, een goed beetje, maar op een gegeven moment zul je jezelf (met hulp) in en uit de mand moeten hijsen. (Sommige komen met deuren.)

En, nou ja . . . de landingen . . . Hitteluchtballonnen landen niet bepaald op wielen . . . of op zachte, vlakke, groene weiden 100% van de tijd, wat dat betreft. Je moet dus in staat zijn om te hurken en je armen om riemen of haken te wikkelen of om dingen vast te pakken die aan de zijkant van de mand vastzitten bij de landing, want er kunnen een paar hobbels zijn als de mand een beetje tot stilstand komt. Op een gegeven moment kan de mand zelfs op zijn kant gaan staan. Allemaal heel veilig als u de instructies van de operator opvolgt.

Vergeet niet, om de rit interessant te maken is de ballon “ongedeerd” en dus “vliegt” met de heersende wind… en de wind stopt niet met blazen om een perfecte verticale afdaling mogelijk te maken. Echter, als je dit van tevoren weet dan kun je a) voorbereid zijn op de landing; b) accepteren dat er een element van “stuiteren” is en een (bijna altijd) zeer klein element van gewond raken, of ervoor kiezen om een veiliger vervoermiddel te nemen. Zoals een auto, waarvan iedereen weet dat deze 100% veilig is. 😛 (<- Tong stevig in de wang geplant.)

Dus, nu je voorbij het “wie” bent, blijft de vraag: hoe koop je een cadeaubon voor een luchtballonvaart.

Het antwoord is vrij eenvoudig.

In de meeste gevallen is het een kwestie van het opnemen van een telefoon en het plaatsen van een telefoontje, met een creditcard in de hand.

Hoe vind je een lokale luchtballonvaart? Vroeger (en nu nog) kunt u beginnen met het controleren van de lokale gele pagina’s onder “ballonvaarten” of “heteluchtballonvaarten”. Als dat voor u niet werkt, dan zullen dezelfde zinnen, ingevoerd in uw favoriete zoekmachine, een bazillion aan resultaten opleveren… maar hoe kiest u een operator?

Mijn advies zou zijn om eerst zeker te zijn dat alles wat je ziet in de “zoekresultaten” voor luchtballonvaarten eigenlijk de website van een lokale exploitant van luchtballonvaarten . . . is en niet de website van een “aggregator” of marketingbedrijf. Niets tegen dit laatste, maar ze zullen niet noodzakelijkerwijs de beste antwoorden hebben op basis van de werkelijke kennis – kennis die alleen afkomstig is van het feit dat een exploitant van een heteluchtballonvaart.

Soooo . . dubbelchecken voor een actueel adres, een lokaal telefoonnummer en andere tekenen dat de website eigenlijk de lokale ballonvaarder is. (Een ding heb ik gemerkt is dat de meeste “hands on” operators de neiging hebben om lelijke sites te hebben. . omdat webdesign gewoon niet hun ding is. Geen belediging jongens en gal exploitanten. 😉 )

U kunt ook aankopen doen via verschillende “experience gift” specialisten die als marketeers en aggregators een klein stukje (een commissie) nemen voor het genereren van leads of de verkoop van experience gifts – zoals heteluchtballonvaarten – door het hele land. Net zoals voor “experience gifts” of “adventure gifts” en u vindt deze bedrijven in de top van de meeste zoekmachines.

ballonvaart antwerpen

DR46 DR47 DR48 DR1 DR2 DR3 DR4 DR5 DR6 DR7 DR8 DR9 DR10 DR11 DR12 DR13 DR14 DR15 DR16 DR17 DR18 DR19 DR20 DR21 DR22 DR23 DR24 DR25 DR26 DR27 DR28 DR29 DR30 DR31 DR32 DR33 DR34 DR35 DR36 DR37 DR38 DR38 DR39 DR40 DR41 DR42 DR43